Kom på masterclass for bevægelsesvejledere

Har du en særlig rolle omkring bevægelse på din skole, så skal du med til masterclass, hvor du kan få ny inspiration og udveksle erfaringer med ligesindede.

29. oktober 2019

Er det dig, kollegaerne henvender sig til, når snakken falder på at skabe nye initiativer omkring bevægelse på jeres skole? Og føler du engang imellem, at du godt kunne bruge noget sparring i arbejdet med at gå forrest?

Så skal du med til masterclass i Nyborg den 12. december 2019.

I regi af projektet Sæt Skolen i Bevægelse havde Dansk Skoleidræt sidste år stor succes med at stable dette nye netværk på benene. Godt 60 bevægelsesvejledere og –koordinatorer nørdede igennem og fik en hel dag fyldt med ny inspiration og erfaringsudveksling. Tilbagemeldingerne var så positive, at konceptet gentages anno 2019.

- Vi har i løbet af de sidste år mødt mange bevægelsesvejledere og -koordinatorer, som savner sparring omkring de daglige udfordringer, de møder i deres virke. Derfor har det vist sig værdifuldt at skabe et forum, hvor de kan få ny viden og erfaringer fra andre fagfæller samt bidrage til den generelle udvikling af bevægelse i de boglige fag i skolen, forklarer projektleder Torben Hansen.


En række workshops på programmet
På Masterclass#2, som næste udgave af seancen er blevet døbt, er der en række interessante workshops på programmet.

Deltagerne har eksempelvis mulighed for at dykke ned i, hvordan man kan udvikle sine egne brain breaks sammen med eleverne. Hvordan brain break-kategorierne ”koordination” samt ”koncentration og opmærksomhed” i motorikøvelserne Fun Skills bidrager til, at elevernes koordination udfordres gennem korte og sjove aktiviteter. Hvordan man kan arbejde med yoga og mindfulness som brain breaks. Hvordan man kan blive helt skarp på den fag-faglige kobling til bevægelse og få idéer til netop denne del i udskolingen, som traditionelt kan være en svær målgruppe.

Et vigtigt punkt på dagsordenen er også ”Byg en handleplan”. Undersøgelser viser, at en stor del af landets skoler ingen konkret handleplan har for, hvordan de arbejder med bevægelse i fx den boglige undervisning. På Masterclass#2 giver en workshop mulighed for at opbygge en sådan, som deltagerne efterfølgende kan tage med hjem og præsentere for skoleledelsen.

Alt i alt er der altså tungtvejende argumenter for melde sig til masterclass, som foregår torsdag 12. december kl. 9.00 – 16.00 på ”Storebælt – Sinatur Hotel & Konference” i Nyborg.

Det koster kun 300 kr. at deltage. Og hvis I tilmelder to deltagere fra samme skole, vil prisen for anden tilmeldte deltager være 150 kr.

Se program og tilmeld dig Masterclass