Idrætslærere samlet til netværk og ny inspiration

Årets første udgave af Idrætslærernes Forum blev torsdag den 3. oktober skudt i gang i Vingsted. Undervisere fra hele landet fik pulsen op og fut i de små grå, da de på åbningsdagen både fik brugt kroppen og tilføjet et par ekstra kapitler til deres personlige teoribog.

04. oktober 2019

- Huah!
- Kan I ikke råbe højere? Det skulle jeg måske spørge jeres elever om? Det tror jeg nok, at I kan! Én gang til! Ready, GO!
- HUAAAH!!!
Vidste man ikke bedre, skulle man tro, at Vingstedhallerne denne torsdag morgen var blevet omdannet til træningslejr for militæret. 143 mænd og kvinder gennemførte på lige rækker hop, sprællemænd, brøl og klask på lår, alt i mens der højt blev talt i takt. Idrætslærernes Forum blev nemlig skudt aktivt i gang under overskriften ”INTO THE ROAR – find din indre kriger frem”. Indslaget havde til hensigt at inspirere idrætslærerne til en ny måde at være sammen og samarbejde på. Mellem de udmattende øvelser, gentagelser og små-flabede irettesættelser fra den muntre, hårde, men retfærdige instruktør fik lærerne motiverende historier og perspektiver på, hvad netop denne form for træning kan.
- Ved I, hvordan løver fanger deres føde? Han-løven laver ikke en døjt. Hun-løverne og ungerne driver byttet op mod han-løven, og når det kommer tæt nok på, så rejser han sig op og brøler. Dem, der er bange for brølet, vender om og ryger lige i kløerne på hun-løverne og ungerne, som slagter dem. Dem, der har modet til at løbe forbi brølet, de overlever, fortæller instruktør Dennis Rasmussen, mens deltagerne kæmper for at holde en position helt nede i knæ.
Løve-fortællingen skulle illustrere, at hvis man er i stand til at stå mod støj, forhindringer og i stedet holde fokus, kan man opnå stærke resultater i sin træning, såvel som i livet.

Inspiration til teori og praksis
De forpustede krigere fik pulsen under kontrol og brugte resten af dagen på at deltage i teoretiske og praktiske workshops. I de teoretiske workshops fik de mulighed for at sparre med hinanden, udveksle erfaringer og gennem oplæg blive klogere på temafaglig idrætsundervisning, motorik i udskolingen eller den nye læseplan og undervisningsvejledning til idræt.
De praktiske workshops bød på spritny inspiration, kreative input og anderledes perspektiver på nye og velkendte aktiviteter i idrætstimerne. Deltagerne fik bl.a. mulighed for at prøve kræfter med amerikansk rundbold, kidsvolley, Labans bevægelsesteori, inkluderende boldspil og spring, sikkerhed og modtagning. Før deltagerne kunne gå til omklædning og fest, blev de i selskab med lektor ved Metropol, Thomas Piaster, klogere på, hvordan man kan få meningsfuld idrætsteori med i timerne, uden at det går ud over intensitet, bevægelse og flow.
Igen i år finder Idrætslærernes Forum både sted øst og vest for Storebælt. Den 24.-25. oktober går turen nemlig til Ringsted, hvor ca. 170 nye deltagere får styrket kompetencerne og det faglige netværk.
Idrætslærernes Forum arrangeres af Bevæg dig for livet – skolen, der er et samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, DGI og DIF. Det overordnede formål med konferencen er at styrke idrætsfagets status og give mulighed for at opbygge et netværk blandt idrætslærerne til gavn og glæde for den enkelte lærer, skole, kommune og faget.