Husk motorikken hos de mindste

Inden længe står foråret for døren. Det betyder på mange skoler, at førskole-tilbud eller forårs-SFO’er starter op. Børnene skal vænne sig til nye mennesker og nye omgivelser – og inden længe også til skemaer, lektier og skoledage fulde af bevægelse. I kan være med til at klæde børnene bedst muligt på til det skoleliv, der venter dem ved at udvikle deres motorik.

13. januar 2020

Hvert tredje barn, der starter i skole, har større eller mindre udfordringer med deres motorik. Et barns motoriske udvikling spiller en afgørende rolle bl.a. for dennes evne til at indgå i lege med jævnaldrende, at løse basale opgaver i hverdagen og at koncentrere sig. Det er blot nogle af grundende til, at Dansk Skoleidræt har udviklet materialet Mini-motorik, der netop henvender sig til børn i 5-6 års-alderen. Den motoriske træning skal prioriteres ved de mindste, så de kommer godt fra start, når skolelivet for alvor sætter ind.

Fokus på grundlæggende motoriske færdigheder
Mini-motorik er en måde at komme i gang med arbejdet på. Materialet består af to dele:

  • Mini-motorik-hæftet, der er spækket med øvelser, som er lette at anvende som lærer eller pædagog, og som er sjove for børnene at lave, da de har en legende tilgang. Hæftet består af 20 lektioner med forskellige øvelser og aktiviteter, der alle styrker børnenes motorik. Aktiviteterne er delt op i fem forskellige temaer med fokus på hver sin motoriske grundbevægelse: Gang/løb, hop, krybe/kravle, snurre/dreje, balance/kropsspænding. Mini-motorik-hæftet indeholder desuden korte teoretiske afsnit om motorik og sansemotorisk udvikling. Hæftet kan bestilles på Dansk Skoleidræts webshop her.
  • 88 postkort med alle aktiviteterne fra hæftet. De giver mulighed for at organisere din undervisning i Mini-motorik på en anderledes og sjov måde og involvere børnene mere. Aktiviteterne har forskellige niveauer og kan laves af 1, 2 eller flere personer sammen. Aktiviteterne kræver ikke rekvisitter eller redskaber, men lidt plads, som børnene kan bevæge sig på. Materialet er lige til at bruge, så I kan gå i gang, så snart I modtager det med posten. Postkortene kan bestilles på Dansk Skoleidræts webshop her.


Kom godt fra start

Kickstart jeres Mini-motorik med et to-timers kursus. På kurset klædes I på til at arbejde systematisk med at styrke børnenes grovmotoriske færdigheder og får en grundig indføring i materialet til Mini-motorik.

Kurset indeholder en kort teoretisk introduktion til sanser og motorik med efterfølgende afprøvning af lege og øvelser i praksis. Der præsenteres simple didaktiske værktøjer, som det pædagogiske personale kan anvende til strukturerede motoriske aktiviteter for ALLE børn – uanset børnenes forudsætninger og udfordringer.

Book et lukket kursus kun for jeres skole eller tilmeld jer et af de åbne kurser, der allerede er i kalenderen, lige her.

I dette forår finder du åbne kurser i Mini-motorik i:

Læs mere om Mini-motorik-kursus

…men hvad med de ældste elever?
Er du på udkig efter motorik-materiale til udskolingen, så tag et kig på Fun Skills.