3000 seje elever til belønningsdage

Hver eneste dag året rundt er der masser af unge mennesker, der gør en fantastisk indsats for helt bogstaveligt at sætte deres yngre skolekammerater i bevægelse. Derfor skal de belønnes med en fed oplevelse, og det giver Dansk Skoleidræt og TrygFonden dem mulighed for 11 gange i maj.

01. maj 2019

De elever, der gør en helt frivillig og ulønnet indsats lokalt på egen skole, er både Gåbus-chauffører, der bringer de mindste elever aktivt og sikkert til skole på gåben. Det er de friske elever i Legepatruljen og GameBoosters, der sørger for, at alle har nogen at lege med i frikvartererne, så skolegården giver genlyd af leg og latter. Og sidst, men ikke mindst, er det alle de seje junioridrætsledere, der sætter skub i aktiviteterne i Skolesport, og herigennem giver idrætsusikre elever gode oplevelser med idræt og bevægelse. Alt sammen aktiviteter, der er en del af Dansk Skoleidræt og TrygFondens fælles projektprogram Sunde Børn Bevæger Skolen, der skal inspirere skolerne til en mere aktiv og varieret skoledag, som fremmer elevernes sundhed, trivsel og læring.

- De store elever gør med deres engagement en kæmpe forskel ude på skolerne. De tager et ansvar, som de helt klart vokser af. De er bevidste om, at de har en vigtig funktion som gode rollemodeller for de små, og på den måde løfter de en stor opgave, når det handler om at få en skoledag med mere bevægelse, siger Ann-Karina Overlade, projektleder i Dansk Skoleidræt.

Belønningsdage landet over

Fakta om Sunde Børn Bevæger Skolen

 • Sunde Børn Bevæger Skolen er et projektprogram, der skal hjælpe skolerne med at integrere den daglige bevægelse i elevernes skoledag, så flere børn og unge bevæger sig mere og grundlægger sunde vaner tidligt i livet.
 • Projektprogrammet består af seks forskellige indsatser, der tilsammen giver konkret inspiration til bevægelse for alle elever gennem hele skoledagen. Indsatserne er:
  - Gåbus
  - Aktive pauser med Legepatruljen, GameBoosters og Kickstarter.
  - Skolesport
  - Styr på Sundheden
  - Skolernes Motionsdag
  - Sæt Skolen i Bevægelse
 • Læs mere på www.sbbs.info

For at belønne eleverne for det fantastiske stykke arbejde, de gør, arrangerer Dansk Skoleidræt og TrygFonden nogle helt særlige belønningsdage 11 steder i landet. Samlet set deltager næsten 3000 elever fra 146 skoler. Belønningsdagene er idrætsevents med masser af sjove aktiviteter, der med garanti både får flyttet lidt grænser og rykket i lattermusklerne. 


Årets første udgave af belønningsdagene finder sted onsdag den 1. maj på Nordjyllands Højskole i Brønderslev, hvor små 300 elever fra 11 skoler får en masse sjove idrætsoplevelser, som højskoleeleverne står bag.


Tilsvarende er der i de kommende uger belønningsdage på en lang række andre aktive højskoler og efterskoler i Danmark:

 • Den 2. maj på Efterskolen Lindenborg, Roskilde. 150 elever fra 8 skoler deltager.
 • Den 2. + 3. maj på Vejle Idrætshøjskole. 530 elever fra 28 skoler deltager.
 • Den 7. maj på Idrætshøjskolen Viborg. 380 elever fra 24 skoler deltager.
 • Den 8. maj på Idrætshøjskolen Århus. 370 elever fra 16 skoler deltager.
 • Den 9. + 10. maj på Gerlev Idrætshøjskole. 580 elever fra 25 skoler deltager.
 • Den 13. maj på Gymnastikhøjskolen i Ollerup, Sydfyn. 150 elever fra 8 skoler deltager.
 • Den 14. maj på Idrætshøjskolen Sønderborg. 230 elever fra 15 skoler deltager.
 • Den 15. maj på Idrætshøjskolen Bosei, Præstø. 250 elever fra 11 skoler deltager.